Essays over de dood: top 5 voorbeelden en 9 essayprompts (2024)

De dood omvat gemengde gevoelens en eindeloze mogelijkheden. Als je essays over de dood schrijft, bekijk dan onze voorbeelden en aanwijzingen in dit artikel.

Jaarlijks sterven meer dan 50 miljoen mensendoor verschillende oorzaken wereldwijd. Het is een feit dat we onder ogen moeten zien als de tijd daar is. Hoewel het onderwerp veel nare connotaties heeft, zijn velen nog steeds gefascineerd door de dood, genoeg om literaire stukken erover nooit op te houden. Elke auteur heeft een reden waarom hij over de dood wil praten. De meesten gebruiken het om hun grieven op papier te zetten om hen te helpen genezen van het verlies van een dierbare. Sommigen vinden schrijven en lezen over de dood ontroerend, transformerend of louterend.

Om je te helpen een boeiend essay over de dood te schrijven, hebben we vijf voorbeelden gemaakt om je verbeelding te prikkelen:

Korte samenvatting:Onze topkeuzes voor essaycheckers

AFBEELDINGPRODUCT

Beste essaychecker

Essays over de dood: top 5 voorbeelden en 9 essayprompts (1)

Grammaticaal

 • Proeflees gratis uw essays, papers en meer
 • Werkt overal
 • Heeft 20% korting
Claim Mijn Korting →

Beste alternatief

Essays over de dood: top 5 voorbeelden en 9 essayprompts (2)

ProWritingAid

 • Nauwkeurig, snel en betrouwbaar
 • Bevat een plagiaatcontrole
 • Heeft 20% korting
Claim Mijn Korting →

Inhoud

 • 1. Essay over de doodstraf door Aliva Manjari
 • 2. Omgaan met de dood Essay door schrijver Cameron
 • 3. Lang essay over de dood door Prasanna
 • 4. Omdat ik niet kon stoppen voor Death Argumentative Essay van schrijfster Annie
 • 5. Een onvergetelijke ervaring in mijn leven door Anonymous op Gradesfixer.Com
 • 9 eenvoudige schrijfaanwijzingen voor essays over de dood
 • Auteur

1.Essay over de doodstrafdoor Aliva Manjari

"De doodstraf is ongetwijfeld ongrondwettelijk als hij willekeurig, grillig, onredelijk, discriminerend, grillig of moedwillig wordt opgelegd, maar als hij rationeel, objectief en oordeelkundig wordt toegepast, zal hij het vertrouwen van mensen in het strafrechtsysteem vergroten."

Manjari's essay beschouwt de doodstraf als tegen het moderne proces van het behandelen van wetsovertreders, waarbij overtreders de kans krijgen om zichzelf te hervormen of te verdedigen. Hoewel de auteur tegen de doodstraf is, legt ze uit dat dit niet het juiste moment is om deze af te schaffen. Dit brengt de sociale zekerheid in gevaar. Het essay bevat ook andere relevante informatie, zoals de landen die de doodstraf nog hebben en hoe ze geleidelijk herzien en zoeken naar alternatieven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onze lijst met debeste oorlogsboeken.

2.Omgaan met de dood Essaydoor schrijver Cameron

"Hoe een persoon omgaat met verdriet wordt beïnvloed door iemands culturele en religieuze achtergrond, copingvaardigheden, mentale geschiedenis, ondersteuningssystemen en de sociale en financiële status van de persoon."

Cameron definieert coping en verdriet door zijn persoonlijke ervaring te delen. Hij herinnert zich hoe hun familie en goede vrienden verschillende stadia van verwerking doormaakten toen zijn tante Ann stierf tijdens een hartoperatie. Later in zijn verhaal noemt hij Anns laatste briefje, dat ze voor haar operatie schreef, voor het geval er iets vreselijks gebeurt. Dit briefje bracht hun familie weer bij elkaar door middel van gedeelde tranen en gelach. Deze kun je ook bekijkenartikelen over kanker.

3.Lang essay over de dooddoor Prasanna

“Gelukkig of tragisch genoeg zijn we volledig ter dood veroordeeld. Maar er is iets interessants; we hebben niet de kennis van hoe het onvermijdelijke zal toeslaan om een ​​gesprek te voeren.

Prasanna stelt het voor de hand liggende: alle mensen sterven, maar niemand weet wanneer. Ze bespreekt ook de vijf stadia van rouw: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie. Onderzoek toont ook aan dat wanneer mensen sterven, de hersenen een flashback van het leven vertonen of een lichtstraal zien.

Zelfs als iemand de dag van zijn overlijden kan voorspellen, verandert dat niets aan de reactie van de mensen die van hem houden. Sommigen zullen huilen of verdoofd zijn, maar uiteindelijk zal iedereen het onvermijdelijke moeten accepteren. Het essay eindigt met de filosofische overtuiging dat de ziel nooit sterft en herboren wordt in een nieuwe identiteit en lichaam. Deze kun je ook bekijkenelegie voorbeelden.

4.Omdat ik niet kon stoppen voor Death Argumentative Essaydoor schrijfster Annie

“Mensen hebben een druk leven en denken niet aan hun eigen dood, maar de spreker geeft toe dat ze bereid was haar afleiding opzij te zetten en met de dood om te gaan. Ze leek het behoorlijk charmant te vinden.

De auteur legt de nadruk op hoeEmily Dickinson'S "Omdat ik niet kon stoppen voor de dood” beschrijft de dood. In het gedicht portretteert de auteur de dood als een zachtaardige, knappe en nette man die een vrouw oppikt met een koets om haar naar het graf te brengen. Het essay zet uiteen hoe Dickinson personificatie en beeldspraak gebruikt om de dood te illustreren.

5.Een onvergetelijke ervaring in mijn levendoor Anoniem op Gradesfixer.Com

“De dood van een dierbare is een van de moeilijkste dingen waarover een individu kan praten; ik zal die dag in het hoofdstuk van mijn leven echter nooit vergeten, want terwijl het ene verhaal doorging, eindigde het andere.

Het essay gaat in op de herinnering van de auteur aan het overlijden van hun grootmoeder. Ze vertellen over de dingen die vanaf die dag in hun hoofd waren gegrift: het luide gehuil van hun zus, het bonzen en zinken van hun hart, en de eerste keer dat ze hun vader zagen huilen.

Op zoek naar meer? Bekijk deze eensessays over het verlies van een dierbare.

9 eenvoudige schrijfaanwijzingen voor essays over de dood

Vind je het nog steeds moeilijk om een ​​onderwerp voor je essay te kiezen? Hier volgen aanwijzingen die u voor uw paper kunt gebruiken:

1. Leven na de dood

Je fantasie is de limiet wanneer je deze prompt voor je essay kiest. Omdat niemand kan bevestigen wat er met mensen na de dood gebeurt, kun je een essay maken waarin je beschrijft wat voor wereld er na de dood bestaat. Je kunt jezelf bijvoorbeeld voorstellen als een geest die een tijdje op aarde ronddwaalt. Vervolgens kun je naar elke gewenste plek gaan en iedereen bezoeken van wie je eerst goed afscheid wilt nemen voordat je naar het hiernamaals gaat.

2. Doodsrituelen en -ceremonies

Essays over de dood: top 5 voorbeelden en 9 essayprompts (3)

Elk land, religie en cultuur heeft manieren om de doden te eren. Kies een stam, religie of plaats en bespreek hun doodsrituelen en tradities met betrekking tot wakes en begrafenissen. Vermeld de redenen achter deze activiteiten. Sluit je essay af met een mening over deze rituelen en ceremonies, maar vergeet niet ieders overtuigingen te respecteren.

3. Roken: gewoon voor de lol of een kortere weg naar het graf?

Roken is nog steeds een van de meest voorkomende slechte gewoonten sinds de komst van tabak in1531. Bespreek uw mening over personen die geloven dat er niets mis is met deze gewoonte en onbedoeld passief roken doorgeven aan anderen. Geef aan hoe kettingrokers kunnen worden vermeden en of we mensen zelfmoord moeten laten plegen door overmatig te roken. Voeg statistieken en onderzoek toe om uw beweringen te ondersteunen.

4. Het einde is nabij

Verzamel de opmerkingen van mensen wanneer ze ontdekken dat hun dood nabij is. Doe dit door middel van interviews en laat uw respondenten opschrijven wat ze als eerste gaan doen nadat ze het gesimuleerde nieuws hebben gehoord. Voeg vervolgens hun reacties toe aan je essay.

5. Hoe rouwen mensen?

Er is geen juiste manier van rouwen. Mensen rouwen op hun manier. Bespreek kort de dood en rouw aan het begin van je essay. Vertel vervolgens een persoonlijke ervaring die je hebt gehad met rouwen om je essay herkenbaarder te maken. Of je kunt vergelijken hoe verschillende mensen rouwen. Om je een idee te geven, kun je vermelden dat de manier van rouwen van je vader is dat hij zichzelf verdrinkt in zijn werk, terwijl je moeder openlijk huilt en praat over haar herinneringen aan de geliefde die net is overleden.

6. Geestelijke stoornissen en dood

Leg uit hoe mensen met psychische aandoeningen tegen de dood aankijken. Meet het vervolgens af aan hoe gewone mensen het einde zien. Voeg onderzoek toe dat sterftecijfers als gevolg van psychische aandoeningen aantoont om uw punt te bewijzen. Om het organiseren van informatie over het onderwerp overzichtelijker te maken, kunt u zich ook concentreren op één psychische aandoening en deze in verband brengen met de dood.

Bekijk onze gids ophoe essays over depressie te schrijven.

7. Ben je bang voor de dood?

Soms zeggen ernstig zieke mensen dat ze niet meer bang zijn voor de dood. Voor anderen is het verliezen van een dierbare zelfs angstaanjagender dan de dood zelf. Vertel wat u van de dood vindt en vermeld factoren die uw perceptie ervan hebben beïnvloed.

8. Dood en ongeneeslijke ziekten

Mensen met ongeneeslijke ziekten zijn vaak bereid de dood onder ogen te zien. Schrijf voor deze prompt over personen die hun terminale ziekte frontaal onder ogen hebben gezien en die niet hebben laten bepalen hoe ze hun leven leefden. Je kunt ook literaire stukken bekijken die de strijd en triomf van deze dappere zielen laten zien. Een fijne serie om naar te kijken is “Mijn laatste dagen.”

Mogelijk zijn deze ook voor u interessantgrafschrift voorbeelden.

9. Als ik kan kiezen hoe ik sterf

Niemand weet hoe ze deze wereld zullen verlaten, maar als je de kans krijgt om te kiezen hoe je afscheid neemt van je dierbaren, wat zal dat dan zijn? Onderzoek deze denkbeeldige situatie. Je kunt bijvoorbeeld schrijven: “Ik wil op hoge leeftijd sterven, omringd door familie en vrienden die van me houden. Ik hoop dat het een vredige dood zal zijn nadat ik alles heb gedaan wat ik wilde in het leven.

Om je essay intrigerend te maken, kun je er onverwachte gebeurtenissen in stoppen. Bekijk deze eensideeën voor plotwendingen.

Sluit je vandaag nog aan bij meer dan 15.000 schrijvers

Krijg eenVRIJboek met schrijfprompts en leer hoe u meer geld kunt verdienen met uw schrijven.

 • Essays over de dood: top 5 voorbeelden en 9 essayprompts (4)

  Maria Caballero

  Maria Caballero is een freelanceschrijver die al schrijft sinds de middelbare school. Ze gelooft dat schrijver zijn niet alleen verwijst naar een uitstekende syntaxis en semantiek, maar ook naar het weten hoe je woorden moet verweven om effectief met elke lezer te communiceren.

  Bekijk alle berichten

Essays over de dood: top 5 voorbeelden en 9 essayprompts (2024)

FAQs

What are some essay prompts? ›

Tackling the Common App Essay Prompts
 • Prompt #1: Share your story.
 • Prompt #2: Learning from obstacles.
 • Prompt #3: Challenging a belief.
 • Prompt #4: Solving a problem.
 • Prompt #5: Personal growth.
 • Prompt #6: What captivates you?
 • Prompt #7: Topic of your choice.
 • Describe a person you admire.

How do you write a class 9 essay? ›

Format Of Essay Writing For Class 9:

The introduction should be a brief paragraph that provides an overview of the topic, its relevance, and the thesis statement. The thesis statement should be a clear statement that presents the central idea of the essay.

What is 500 writing prompts? ›

500 Writing Prompts for Kids is a book full of story-starters catered to the elementary school age group. These 500 prompts are open-ended questions that stimulate the imagination, and they can help students to actually enjoy and appreciate time spent writing.

What is a good essay for college application? ›

A student should write a college application essay that distinguishes them from other applicants. For example, writing about playing a niche instrument or winning an Olympic medal can help students stand out from other applicants. Doing so also demonstrates how your distinctive qualities will add to campus life.

What is a good prompt 5 for college essays? ›

PROMPT #5: Discuss an accomplishment, event, or realization that sparked a period of personal growth and a new understanding of yourself or others.

What are the 5 main ideas of the essay? ›

As a result, such a paper has 5 parts of an essay: the introduction, writer's arguments, counter arguments, refutation, and conclusion.

How do you write a 5 paragraph essay for 9th grade? ›

To outline your essay, you must remember that this is a 5-paragraph essay which means paragraph one will be your introduction, paragraph two will be your first main point, paragraph three will be your second main point, paragraph four will be your third main point, and paragraph five will be your conclusion.

How long should a Grade 9 essay be? ›

The final version of your paper will be 6-8 pages in length (1500-2000 words), not including the title page, preface, any appendices, or bibliography.

How long is a 9 paragraph essay? ›

A 1,250 word essay is 8 to 9 paragraphs. A 1,500 word essay is 10 paragraphs. A 1,750 word essay is 11 to 12 paragraphs. A 2,000 word essay is 13 to 14 paragraphs.

What is an example of prompt? ›

“Did you hear me?” he prompted when his friend did not respond to his first question. The actor had to be prompted by someone who was standing offstage. The computer prompted me to type in a number. Noun The actor was given a prompt by someone offstage.

How to write 500 words fast? ›

Got 15 Minutes? How to Write 500+ Words
 1. Leave the Edit at The End. ...
 2. Start with the Research. ...
 3. Stay Away from Distractions. ...
 4. Come Up with an Outline. ...
 5. Improve Your Writing Speed. ...
 6. Conclusion.

What is the easiest thing to write about? ›

If it's a short story, flash fiction, or even a novel you're in pursuit of, these topic ideas will get the words flowing.
 • 1 Get inspired by a song. ...
 • 2 Reinvent a childhood memory. ...
 • 3 Write about a person you see every day but don't really know. ...
 • 4 If your pet were a person . . . ...
 • 6 Grab a writing prompt to-go.
May 16, 2019

How should I start my essay? ›

Therefore, start your essay with an opening sentence or paragraph that immediately seizes the imagination. This might be a bold statement, a thoughtful quote, a question you pose, or a descriptive scene. Starting your essay in a powerful way with a clear thesis statement can often help you along in the writing process.

What is the most common college essay? ›

The Personal Statement

The most common type of essay you'll encounter is a personal statement for college. For most applications, you'll choose from a selection of prompts and write a longer essay (500 – 800 words) that speaks to your experiences, identity, and goals.

How do you make a college essay stand out? ›

A standout college essay has several key ingredients: A unique, personally meaningful topic. A memorable introduction with vivid imagery or an intriguing hook. Specific stories and language that show instead of telling.

What makes a good essay prompt? ›

First, be sure that the question you are asking requires more than a yes or no answer. Second, use key words to signal your students what type of essay you want them to write. Third, be sure to ask questions that require critical thinking through reasoning and analysis.

What are good essay starters? ›

Intriguing ways to start an essay
 • Share a shocking or amusing fact.
 • Ask a question.
 • Dramatize a scene.
 • Kick it off with a quote.
 • State your thesis directly.
 • Pick the right tone for your essay.
 • When you're stuck, work backwards.
Apr 14, 2023

What are the most common essays? ›

4 common types of essays you (really) need to know
 • Expository Essays;
 • Argumentative Essays.
 • Descriptive Essays; and.
 • Narrative Essays.

How do you choose an essay prompt? ›

Your topic should be something that you already know something about, something you would like to learn more about, and something you care about. Also consider what topics you react to, are puzzled by, are skeptical about, or which inspire you.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5635

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.